Организатори са бившите депутати Николай Хаджигенов и Арман Бабикян

Бивши депутати организираха флашмоб пред Съдебната палата под мотото: „Да им пречупим чадъра!” Идеята е на Николай Хаджигенов и Арман Бабикян. По обяд техни сподвижници разпънаха стари и счупени чадъри, които впоследствие оставиха на стълбите на Съдебната палата. Целта - да не разрешат „под счупения чадър на Гешев да скрият обратно Цацаров”.  

Сотир Цацаров подаде оставка като шеф на антикорупционната комисия, която обаче все още не е гласувана от парламента. Междувременно Висшият съдебен съвет го възстанови като прокурор във Върховната касационна прокуратура.

„Не може отстраняването на Цацаров да бъде чадър за следващите му действия. При премахване на Специализираната прокуратура - трябва да е ясно къде ще отидат делата, тоест, те пак ще отидат при Цацаров. Ние ясно казваме, че ще им пречупим чадъра”, заяви заместник-председателят на ЕНП Мария Капон.

„Ние преди няколко години ядохме цаца в Съдебната палата, Цацаров беше главен прокурор. Сега положението е същото, нищо не се е променило. От шеф на КПКОНПИ там, каквото можа направи. Цацаров няма място в прокуратурата, освен като обвиняем. Това е в сферата на мечтите”, допълни Николай Хаджигенов от движение „Ние идваме”.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.