Сигналът е на жители на Черноморец

Спешна проверка в залива Вромос. Поводът е сигнал за багер, който копае във водите на залива. Жители на Черноморец разпространиха и снимки, а екипи на МВР бяха изпратени на място.  В последният делничен ден от седмицата, в края на деня жители на Черноморец видели багерът да копае.Направили снимки и ги качили в социалната мрежа. Екатерина е журналист и от години живее в Чурноморец. На място вижда резултатите от дейността на багера.

 “Това ,което е насипано, както се вижда белите камъни не са били там, те са насипани нарочно. Иначе брегът е каменист, но доколкото разбрах този човек е искал да прави кей”, разказва журналистът Екатерина Капрова.

Багер, копаещ във водите на залива Вромос, забелязаха жители на Черноморец (СНИМКИ)

Други жители на Черноморец разказват, че виждали цяла седмица, че се работи на терена

„Той работи цяла седмица. Тук имаше камъни. Нагоре към крепостта хвърляха камъни. Идете, вижте горе драките са пълни с камъни-Не съм подавал сигнал. Мисля,че е законно”, посочва Никола Стефанов-жител на Черноморец

Камъни са нахвърляни и по пътя за ранновизантийската  крепост Акра, която е археологическа атракция от няколко години.Показа проверка на място. И днес на място дойдоха заместник областният управител, кметът на Черноморец и екип на МВР. Засегнатият терен е изключително държавна собственост.

„Част от скалите са си били тук и преди, доколкото разбрах от местни жители,но насипването и навлизането на тежката техника върху тях и може би донасипване на други е факт”, твърди Пламен Янев, зам.-областен управител  на Бургас.

 

 

По думите на кмета на Черноморец има разрешение единствено за заравняване в частен терен- на първа линия.

„Строително разрешение предполагам, че не е издадено, но човекът, който извършва тези дейности тук, се знае кой е”, посочва Росен Деспо, кмет Черноморец.

„Мисля, че всички се убеждаваме, че няма как да има спор, че е навлязъл в терен, изключително държавна собственост. Оттук нататък се надявам искрено да бъде установен безспорно извършителя,за да може да бъде заведено досъдебно производство и от там правосъдните органи да вземат съответните мерки”, заяви и зам.-областният управител.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.