Шестима души са задържани

МВР на крак заради смъртта на 17-годишно момиче в района на Гоце Делчев. Разследва се убийство, а вече има и шестима задържани. Според първоначалната информация тялото е открито обезобразено на пътя между селата Хвостяне и Дъбница. Не е изключено да е било убито и прегазено за прикриване на следите. 

Сигналът към полицията е подаден в събота около 20.00 ч. Разследващите установили, че първоначално жената е била в автомобил заедно с още двама души, с които се е познавала. При неизяснени обстоятелства обаче е прегазена от преминаваща друга кола.

 „Установяват се причините, поради които е напуснала този автомобил, къде се е намирала на пътното платно. Още не е ясно дали жената е била жива, когато е сгазена”, каза Георги Мадолев от Окръжната прокуратура в Благоевград.

Задържаните от двете коли не са се познавали помежду си. Шофьорът на колата, прегазила момичето, е употребил наркотици.

Сигналът в полицията за прегазената жена е дошъл от трето лице, а не от хората в двата автомобила. Никой от тях не е останал на мястото на произшествието. В региона през целия ден цареше напрежение защото дълго време самоличността на прегазената жена не беше ясна.

„От сутринта предприехме мерки, за да разберем за кого става въпрос. Поддържаме връзка и със съседните села”, каза кметът на село Хвостяне Сейхан Ахмедов.

Дали върху момичето е било упражнено насилие преди да се озове на пътното платно, ще трябва да покаже аутопсията.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС