Според него спецпрокуратурата трябва да бъде закрита

От 2017 г. КПКОНПИ се използва за политически цели. Това заяви в студиото на „На Фокус” проф. Стоян Кушлев, председател на Антикорупционната комисия през периода 2005-2011 г.

„Бяха й предадени полицейски функции, които не бива да се предават на една комисия, която отнема имущество. Лятото, служебното правителство заяви, че комисията не работи ефективно и се отклонява от основните й задачи и цели – отнемане на незаконно придобито имущество”, обясни Кушлев. По думите му и към днешна дата КПКОНПИ не си върши работата.

Отнеха достъпа на Цацаров до класифицирана информация

„До преди 4-5 години нещата не стояха така. Ако погледнем докладите на ЕК, ще видим, че тя е била единственият орган, който получаваше високи оценки и препоръки”, каза още професорът. И допълни, че не е изненадан от оставката на шефа на комисията Сотир Цацаров.

„Този, който ме наследи, промени структурата на комисията в неблагоприятна насока”, категоричен бе Стоян Кушлев.

Цацаров депозира оставката си

Според него спецпрокуратурата трябва да бъде закрита. По думите му този, който ще поеме КПКОНПИ ще има много трудна задача.

„Тежко и горко на този, който ще застане начело. Едно време бях заплашван и не бих поел поста отново”, заключи бившият председател на Антикорупционната комисия.

Целия разговор гледайте във видеото.