Властите налагат строги мерки за Игрите

Властите в Пекин съобщиха вчера, че са изолирали няколко жилищни квартала заради открити два случая на COVID-19, предаде Асошиейтед прес.

Китайската столица е в състояние на повишена готовност поради подготовката за домакинството на Зимните олимпийски игри, които се откриват в петък.

Българи подготвят ски пистите за Олимпиадата в Пекин

Още 34 случая са потвърдени сред спортисти и други лица, пристигнали за Игрите, съобщи организационният комитет. Общо 211 души са дали положителни проби сред повече от 8000 души, пристигнали до края на съботния ден. Сред тях са шведски състезател по ски бягане и сноубордист от Словения.

Стефка Костадинова: Олимпийците ни ще покажат максимума от възможностите си в Пекин

28 от новите случаи са на хора, дали положителен тест след пристигането си на летището, включително осем спортисти или служители на отбори, които трябва да участват в игрите от 4 до 21 февруари, съобщиха днес организаторите на уебсайта на игрите.

Властите налагат строги здравни мерки за Игрите, като участниците, персоналът и медиите ще работят изолирано, без да имат достъп до обществеността. Участниците ще могат да се придвижват между местата за настаняване и олимпийските обекти с официалния транспорт, но не им е позволено да се движат свободно на обществени места, посочва Ройтерс.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.