Има риск от затруднен трафик и свлачища

В сряда времето ще остане облачно почти в цялата страна, освен в някои западни райони, където са възможни разкъсвания. Снеговалежите от северозапад на югоизток ще намаляват и ще спират. По-осезаем вятър ще духа около и след обяд в Дунавската равнина. Времето ще е “меко” с дневни температури - между 1 и 6 градуса.

В 5 области на югоизток е в сила оранжев код за обилен снеговалеж. Прогнозите са там снежната покривка да достигне до 15-20 см. В Бургаско ще има и напоителни валежи от дъжд с потенциал до 30-40 литра на квадратен метър за денонощието. Навсякъде в планинските и предпланинските райони има условия за активиране на срутища и свлачища.

 

 

В планините навсякъде се очакват обилни снеговалежи и нова снежна покривка до 40-50 см в масивите на югозапад. Вятърът привечер ще се усилва. Дневните температури ще се колебаят между минус 3 и минус 9 градуса. По проходите има предпоставки на затруднения в трафика.

Снимка: "Моята новина", Бургаско

В четвъртък от запад на изток облачността ще започне да се разкъсва по-видимо. Снеговалежите ще са предимно слаби и около планините. Денят ще е ветровит с мощни пориви на север-северозападен вятър. Дневните температури ще са от 1-2 до към 6-7 градуса. От петък нататък ще започне осезаемо затопляне, като през почивните дни термометрите в някои райони ще показват до 11-12 градуса.

 

 

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: Снимка: iStock