Според него причината за конфликта е начинът, по който са направени промените в ръководството на "Булгаргаз"

Очевидно е, че има не просто напрежение, има конфликт. Това заяви в кулоарите на парламента Тома Биков, зам.-председател на Парламентарната група /ПГ/ на ГЕРБ-СДС, на въпрос на журналисти дали има напрежение между президента Румен Радев и премиера Кирил Петков. Според него причината за конфликта е начинът, по който са направени промените в ръководството на "Булгаргаз" от страна на правителството, а темата за Република Северна Македония е била "използвана като повод".

Има ли напрежение между президента и правителството

Биков не прогнозира нови избори, посочвайки, че не винаги свалянето на доверието към правителството е последвано от предсрочен вот. "Това е конфликт между тези, които сформираха настоящото мнозинство”, каза още Биков.

Радев с критики към Петков: Посещението в РС Македония беше прибързано

Темата за отношенията между Радев и Петков беше коментирана и от други представители на опозицията. Според председателя на ПГ на "Възраждане" Костадин Костадинов проблемите на обществото са други, а не тези, които се коментират от властта. Оставя се впечатлението, че някой подменя дневния ред на България, каза той. От ПГ на ДПС отказаха коментар.

Петков отвърна на Радев: Посещението ми в Северна Македония не е прибързано, а закъсняло

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА