Това обяви Хамид Хамид

ДПС ще сезира главния прокурор за нарушения при издаване на т.нар. „златни паспорти”. Това каза народният представител от ДПС Хамид Хамид. Той обясни, че на комисия е бил подкрепен проект на Министерски съвет, внесен една седмица след този на ДПС.

На първо четене: Без златни паспорти

„С голямо съжаление искаме да заявим, че със законопроекта, с който искахме пълна проверка на всички случаи, в които е давано българско гражданство срещу инвестиции, беше отхвърлен. Това води до извода, че някой се страхува от тази проверка, че някой иска да прикрива някого. Вместо това чухме изказвания от рода на това, че Министерството на правосъдието ще възлага проверки по някои случаи, но избирателно. Т.е. там, където някой се е изцапал, ще бъде прикрит", коментира още Хамид.

МС одобри промени, предвиждащи получаването на българско гражданство срещу инвестиции да отпадне

Той обърна внимание, че тази тема е била отворена по списъка "Магнитски" и ДПС имат най-големия интерес всеки случай да бъде проверен. Депутатът поясни, че за такива проверки ще настояват и пред Брюксел.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК

Редактор: Росана Манева