Те са станали ясни след PCR тестове от китайските власт

Германският олимпийски тим от Зимните игри в Пекин заяви, че е бил ударен от бум на заразени с COVID-19 ден преди откриването на Олимпиадата. Шест от случаите бяха потвърдени при пристигането им в китайската столица.

Бармани и сервитьори със скафандри на Олимпиадата в Пекин (ВИДЕО)

Германската олимпийска спортна конфедерация (ДСОБ) сподели, че всички шест случая са станали ясни след PCR тестове от китайските власти, след като членовете на отбора пристигнали на летището в Пекин в четвъртък. Останалите 78 членове от пътуващия германски тим са били с отрицателни тестове.

МОК: Няма фиксиран брой COVID случаи за отмяна на олимпиадата

В изявлението на ДСОБ се казва, че положителните случаи засягат три спорта, но не конкретизираха въпросните лица, както и това дали те са атлети, треньори или персонал. Всички заразени са без симптоми и са изолирани от останалата част на отбора. В сряда беше потвърдено, че състезателят по фигурно пързаляне Нолан Зеегерт е първият положителен случай сред германския състав за Игрите, които се откриват в петък следобед българско време.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС