Това е трети положителен случай за германския отбор

Трикратният олимпийски шампион в северната комбинация от Германия Ерик Френцел и съотборникът му Теренс Вебер са с потвърдени положителни проби за коронавирус на Зимните олимпийски игри в Пекин.

Германската олимпийска спортна конфедерация (ДОСБ) потвърди случаите малко преди откриващата церемония в китайската столица. Вебер и Френцел бяха сред шестимата атлети с положителни проби за вируса след част от кацането на германския отбор на летището в Пекин в четвъртък.

НА ЖИВО: Откриват XXIV зимни олимпийски игри в Пекин (ГАЛЕРИЯ)

От шестимата членове на германската делегация, които първоначално тестваха положително, само Френцел и Вебер бяха потвърдени с COVID-19 след повторните тестове. „Атлетите вече бяха отделени от тима след първите тестове. В момента, няма близки контакти на нито един от тях. Четиримата други заподозрени случаи от отборите по скелетон и хокей на лед не бяха потвърдени след два кръга на повторно тестване“, казаха от ДОСБ в свое изявление.

Фигуристката Александра Фейгин преди Олимпиадата в Пекин

И Френцел, и Вебер са под карантина, но все още се надяват да се възстановят навреме за участие на Игрите. Германският отбор има вече три положителни случая след позитивната проба на фигуриста Нолан Зеегерт в сряда.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.