По думите му идеята на българския батальон в НАТО показва независимост

"Въпросът с Македония беше в точката си на замръзване, във взаимен интерес е да се придвижва. Максимално бързо показахме действия, за да се разреши. Между правителството и президента има конструктивен диалог. Не виждам намеса, институциите са независим една от друга". Това заяви Виктор Насър от "Продължаваме Промяната" в "Офанзива". 

Той подчерта, че Радев има право на лична позиция. "Историческата комисия не бива да спира работа, защото това би повлияло негативно на мотивацията на останалите работни групи", коментира Насър.

Петков обсъди енергийни проекти и нов мост над Дунав с румънския премиер

По думите му идеята на българския батальон в НАТО показва независимост. "Ще се анализират дефицитите в отбраната. Съюзнически сили ще ни подпомогнат с техника", обясни той. И уточни, че България се подготвя активно във всички сфери, които могат да бъдат засегнати от кризата в Украйна, но ще се разчита на дипломация докрай. А по енергийната тема заяви, че търсим диверсификация. "Русия разчита на приходите си от износ на суровини, така че има голяма нужда от тях", каза още Насър. 

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.