„Трябва да станат ясни тези, които й помагат у нас", заяви той

Русия използва едностранната енергийна зависимост на България, за да може да ни изнудва. Това смята Атанас Атанасов, председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента. По думите му тази зависимост не е била преодоляна през годините, макар че е имало възможност.

„Виждам, че трима Руменовци са на терена, като започнем от президента, който каза, че едни посредници се сменяли с други. Време е да каже кои са тези хора. След това Румен Петков, Румен Овчаров и накрая Бойко Борисов в цялата история. Имам чувството, че някой губи едни лесни пари, които е получавал досега и започва да пищи”, коментира в ефира на „Здравей, България” Атанасов.

По думите му от ДСБ ще се борят да няма посредници и завесата да бъде вдигната.

„Русия, преследвайки своите стратегически интереси, винаги е търсила начин да провежда външната си политика чрез инструментите на енергетиката. Тези, които й помагат в България, трябва да излязат наяве. Ако някой си е позволил, да бръкне в кацата с меда, трябва да бъде ударен през ръката”, категоричен бе Атанасов.

„За една година България беше прекопана от изток на запад, за да бъде прекаран турският, руският, или както искате го наричайте, поток. Българската държава плати 3 милиарда лева от бюджета си, за да прокара руския интерес. Парчето от този поток на сръбска територия е платено от „Газпром”, обясни той.

Атанас Атанасов коментира и състоянието на съдебната система у нас.

„Всеки ден от министерствата излиза информация за разпилени пари, а Прокуратурата бездейства. Главният прокурор трябва да бъде сменен по правила. В парламента се създава коалиция на конституционния саботаж”, заключи той.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.