Момчето е в болница с множество травми на главата

Полицията издирва шофьор на автомобил, който е блъснал момче на пешеходна пътека в София, след което е избягал. Инцидентът е станал в събота вечерта в столичния квартал "Дружба” на бул. ”Копенхаген”. 

“Към 21:30ч се прибирах. Бях с автобуса. Слязох на спирката, пресякох първата пешеходна пътека, огледах се на втората и след това не помня нищо. Видях само едни фарове. После си спомням, че лежах на тротоара на 4-5 метра от пешеходната пътека. Имаше момче и момиче, които викаха линейка”, разказа пострадалият 18-годишен Станислав Минчев, който е в болница с множество травми на главата.

Двама пострадаха при катастрофа с автобус в София

На място е имало трима очевидци, които са подали сигнал на тел. 112.

 “Те ми разказаха че са видели как колата удря детето, след това мъжът се е качил в колата и потеглил. Те са съдействали на полицията и линейката. Успяли са да снимат колата, но без номера”, разказва майката на блъснатото момче Виолета Попова. 

Станислав е блъснат от малък, син автомобил. Шофьорът, спрял за кратко, след което избягал, разказали очевидците.

„Чули са силен удар, видели са колата и са си помислили, че в стълб се е ударил. Опитали да го вдигнат. Той не е успявал да стане. Видели са как той го удря, спира, слиза от колата, отива до детето, поглежда го, връща се обратно в колата и потегля. Завива в уличката надясно и оттам вече му губят следите”, разказва майката на пострадалото момче Виолета Попова.

Заради правия участък, шофьорите често се движели с превишена скорост по булеварда, разказва бащата на пострадалото момче.

Експерт: Трябва да бъде намалена скоростта в градовете, за да се избегнат инциденти

“Вероятно е навлязъл с висока скорост. Пешеходна пътека е осветена, лампите работят вечерно време, видимостта е висока. Предполагам, че човекът е употребил алкохол или е бил под въздействието на някакви упойващи вещества, за да не остане и да помогне на сина ми”, коментира случилото се бащата Владислав Минчев. 

Имало е и други инциденти, коментират още пътни експерти.

Днес предстои да бъде направена операцията на скулата на момчето, тъй като тя е счупена, казват още родителите. 

Полицията продължава да издирва шофьора на автомобила. 

Повече вижте във видеото.

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.