За 12 часа се събра голяма част от сумата, нужна за лечението му

Вълна от съпричастност към 4-годишния Митко. Момчето се бори с две тежки онкологични заболявания и се нуждае от скъпоструващо лечение в чужбина. След като NOVA разказа историята му,  семейството успя да събере над 200 000 лева за по-малко от 12 часа. 

Мечтата на родителите на Митко е да е здрав и да е като другите деца. От две години обаче той се бори не с една, а с две тежки онкозаболявания. Надеждата за него е в Израел, а цената е 250 000 долара.

Историята на 4-годишното момче от Ямбол трогна стотици и само за няколко часа семейството успя да събере половината от парите.

„До снощи нашата сметка беше 59 600 лева, сега в момента е 222 000. Веднага след репортажа хората започнаха да превеждат, всякакви хора, с всякакви суми и продължават да превеждат, за което сме много благодарни”, заявява бащата Димитър Карадарев.

„Вярваме, че той ще се оправи, това е една стъпка, без която няма как да се осъществи нашата мечта. Защото е мечта, той да е здрав”, заявява майката Катя Карадарева.

Протегната ръка от хората връща и надеждата в семейството на Митко.

„Искам да благодаря на всички хора, независимо с каква сума са ни помогнали, да са живи и здрави”, пожелава им Катя.

„След като започнаха да превеждат хората, нашата надежда нарасна и вече сме уверени, че ще постигнем здравето на Мити и той да е здрав и да може да отиде на детска градина”, пожелава си баща му.

Съдбата на Митко успява да обедини и всички в родния му Ямбол. От седмици тече и благотворителен търг.

„Цялата сума, която събрахме беше 15 050, това включва поканите, предметите, които продадохме на търга и томболата”, обясни Аглика Атанасова, съорганизатор на благотворителен търг.

Сред дарителите е и местния баскетболен клуб.

„Надяваме се с този наш акт да запалим повече хора, които наистина да превъзмогнат себе си и да помогнат на едно дете в нужда”, заяви Станислав Говедаров, баскетболен отбор „Тунджа –Ямбол”.

В помощта за 4-годишното момче се включва и общината в Ямбол. Малко над 200 000 лева делят Митко от крайната цел – трансплантация в Израел. А семейството му вярва, че с помощта на хората ще постигне мечтата си – Митко да е здрав и да играе като другите деца.

Ако искате да помогнете, може да го направите по следния начин:

Дарителска сметка на семейството:

Уникредит Булбанк

IBAN: BG42 UNCR 7000 1524 6654 90

BIC: UNCRBGSF

Титуляр: Димитър Димитров Карарадев

Лична сметка на семейството:

ОББ

IBAN: BG46 UBBS 8002 1056 0316 40

BIC: UBBSBGSF

Титуляр: Катя Ивова Иванова (майка)