До продажбата не може да се стигне без одобрение от Министерство на здравеопазването

Продажбата на част от поликлиниката в центъра на Вършец разпали недоволството на хората в града и на група общински съветници. 

Голям инвеститор, който строи хотел в близост до поликлиниката, е заявил интерес да закупи част от нея, за да я присъедини към обекта си. 

Пристройката е на три етажа с няколко стаи и салон за лечебна физкултура. Всичко това отдавна не се използва и видимо се руши.

Хора в града искат тази част от поликлиниката да се ремонтира и да се използва по предназначение.

През миналата година, след инвеститорския интерес за построяването на голям СПА хотел, Община Вършец внася предложение в общинския съвет да се подготви частично изменение на ПУП на сградата - решението е взето.

Кметът на Вършец Иван Лазаров заяви за „Твоят ден“, че намеренията на инвеститора са там да се направи СПА център с вътрешен басейн и балнео процедури с цел качество и привличане на повече туристи.

Общинският съветник Георги Найденов смята, че решението е взето на тъмно, без становище на комисиите. За част от общинските съветници всичко това е незаконосъобразно.

Кметът Лазаров заяви, че идеята е средствата от тази продажба да се използват за поддръжка и ремонт на останалата част на поликлиниката, какато и за закупуване на ново медицинско оборудване.

До продажбата не може да се стигне без одобрение от Министерство на здравеопазването, което да промени статута на сградата.

Вижте повече по темата във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.