Инцидентът е от Видин

Инцидент в училище завърши с ранено момиче. Мазилка от тавана на класна стая се отцепи по време на час и се стовари върху ученичка в езиковата гимназия във Видин.  Детето е настанено в болница с комоцио.

Около един квадратен метър мазилка се отлепва от тавана на класната стая в гимназия „Йордан Радичков“ във Видин и пада върху главата на 16-годишно момиче. Децата в този момент имат час и работят по международен проект.

Елен се блъсна в училищен автобус в Русенско (ВИДЕО)

„Всички се изплашихме. Гледахме си в лаптопите и изведнъж се чу силен шум и видях, че Александра е надолу с главата и че я е ударило“, разказа съученичката на Александра Никол.

„Така, както работихме изведнъж се чу оглушителен шум и след това прах. Едно огромно кълбо прах се вдигна така нагоре и точно пред мен ученичката беше легнала на чина, защото се оказа, че мазилката е паднала върху главата й“, допълва още учителката Мария Георгиева.

МОН получи нова доставка от щадящи тестове за ученици

Момичето веднага е прегледано от фелдшера в училището и след това е заведено от майка й във видинската болница, където е установено, че е с комоцио.

На пострадалото момиче е направено скенер на главата. Тя е оставена за наблюдения за няколко дни, каза директорът на  ГПЧЕ „Йордан Радичков“ - Видин Любомир Георгиев.

Близо 60% от учениците се върнаха в клас

За последните 10 години мазилка от таваните в училището е падала около 4-5 пъти, но без пострадали.

„Сградата последните 5-6 години е реновирана изцяло, санирана е, сменена е дограмата, врати и подове, но единственото, което е старо и е оставено, това са таваните“, разказа още директорът. 

От община Видин са направили проверка.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.