Негови пътници са министрите на транспорта на България и Северна Македония

Възраждане на линията София-Скопие. Първият самолет излетя рано тази сутрин. Все още обаче има неясноти, които трябва да бъдат изгладени, за да се стигне до редовни полети. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Днешният полет продължи 30 минути. На борда на самолета на българската авиокомпания "Гъливер" бяха българските министри на транспорта и съобщенията и на туризма Николай Събев и Христо Проданов. Председателят на Комисията по туризъм към Народното събрание д-р Илин Димитров също е част от официалната българска делегация. От страна на Република Северна Македония участие в откриващия полет взе шестчленна официална делегация, в която бяха включени министърът на транспорта и съобщенията Благой Бочварски, министърът на местното самоуправление Горан Милевски и Размена Дуровик, държавен секретар в Министерство на икономиката.

На международното летище в Скопие делегациите бяха посрещнати от македонския министър на икономиката Крешник Бектеши и Ангел Ангелов, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Северна Македония.

По-късно днес предстоят двустранни политически и бизнес срещи между делегациите, в които ще вземат участие и представители на туристическия бизнес.

„Линията даже е закъсняла. Това е стъпка, която ще се отрази добре и на двете държави. Особено в COVID ситуацията туристите предпочитат да летят до близки дестинации”, каза изпълнителният директор на Националния борд по туризъм Полина Карастоянова.

„Има готови туристически пакети, които българският бранш ще предложи и днес ще обсъдят”, каза още тя.

В края на работния ден българската делегация ще се завърне с полет по маршрута между двете столици.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА