Тя е настанена в болница със счупен прешлен

Жена падна в триметрова шахта в Русе. Инцидентът станал, докато тя разхождала кучето си в градинка в квартала. Пострадалата е настанена в болница със счупен прешлен. Само по NOVA тя разказа за преживения шок. Наталия Йорданова успя да разговаря с нея. 

Ралица разхождала кучето си пред блока, вървяла след него по затревената площ край улицата, когато земята се отворила под краката ѝ. „Отгоре имаше някаква плоча, аз никога не съм знаела, че там има дупка”, казва пострадалата.  

Върху главата на Ралица започнали да падат отломки от плочата. „Паднаха павета и други циментови късове”, обяснява тя.

Жена падна в 3-метрова шахта в Русе

Въпреки преживения шок, жената не изгубила самообладание и сама позвънила на спешния телефон. И докато чакала екипа на Бърза помощ, започнала да вика за помощ. Случайно в този момент в района минава жена, живееща наблизо.

„Чух, че някой вика за помощ и от дупката идват викове. Видях, че жената едвам се изправя”, сподели минувача.

Жената тръгнала към най-близката къща, за да търси помощ, намерил се съсед, който донесъл стълба, спуснали я в дупката, за да може пострадалата да опита да се изкачи. През това време пристигнали екипи на пожарната и Спешна помощ.

Дупката е стара септична яма, която се намира до пътното платно. Покрита била с бетонова плоча, разказват живеещи в района. Още същия ден работници от общинската комунална фирма запълниха дупката.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.