Партията започва подготовка за местния вот догодина

17-ото Национално събрание на "Демократи за Силна България" (ДСБ) се събира днес в София. Очаква се делегатите да препотвърдят участието на партията в коалицията, както и да бъде избран нов председател и ръководство.

ВИДЕО ОТ ОТКРИВАНЕТО НА СЪБРАНИЕТО ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Две са лидерските кандидатури - на Атанас Атанасов, председател на формацията в момента, и на неговата заместничка Цецка Бачкова. Евродепутатът Радан Кънев се отказа от участие в битката за председателския пост. Той не присъства на днешното заседание тъй като е под карантина в Брюксел.

Ген. Атанас Атанасов говори пред актива на партията, като отправи сериозни критики към управлението на ГЕРБ.

„Влизам на конгреса с оптимизъм, с вяра, че делегатите ще имат сили да поставим ново начало за партията си. Да вървим в правилната посока, към повече млади лица и по-активно присъствие в българската политика”, коментира от своя страна Цецка Бачкова

Още един кандидат се оттегли от надпреварата за председател на ДСБ

XVII-то Национално събрание на Демократи за Силна България започна с прочитането на приветствие, изпратено от премиера Кирил Петков.

„Поздравявам ви за проявената политическа мъдрост и смелост да се включите като партия в управленската коалиция. Необходима е такава политическа смелост и последователност. Небходим ни е вашият опит и вашата управленска експертиза, за да отсеем добрите традиции и да възстановим усещането за справедливост. Да подкрепим бизнеса, да създаде нови условия за работа на младите поколения. В лицето на ДСБ като част от коалицията „Демократична България” виждаме опитен стратегически партньор, който не само да донесе промяната, но и да създадем добра основа за бъдещето”, пише още в приветствието на министър-председателя.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.