Животното отново е прибрано в зоопарка в града

Заловиха избягалия вълк от хасковския зоопарк при среднощна акция. Междувременно стана ясно, че преди това той и нападнал 14-годишно момиче. В момента животното се намира в нова, по-здрава клетка в зоопарка в града.

В деня, в който от зоопарка обявяват, че вълкът е починал, 14-годишната дъщеря на Мария се разхожда с приятели в парка без дори да подозира, че хищникът е на свобода.
 
Детето разказало на родителите си, че е нападнато от вълка, когато се разхождало в парк "Кенана".
 
"Те са го видели, че излиза от гората и в този момент тръгват бавно да се отдалечават от вълка, за да не го изплащат и в този момент той ги напада", разказва Мария Атанасова, майка на нападнатото дете.   
 
В суматохата друго дете успява да прогони вълка с пръчка, но той вече е успял да ухапе момичето.
 
"Раните са от зъбите на 5-6 места. В момента е с 5 превръзки по краката", казва майката.
 
Ден след като вълкът беше заловен при среднощна акция гледачът му е категоричен, че вече не може да избяга. Той се грижи за животното от 14 години и казва, че никога не е бил агресивен.
 

"В старата клетка аз съм влизал там при него, даже на 3 метра бяга. Той е опитомен", разкрива Здравко Георгиев, гледач на вълка

Следите от вълка още си личат в парка.

 

 

 

А родителите на нападнатото дете се надяват историята да не се повтаря.

„Да бяха предупредили, че вълкът е избягал, а не да научаваме, след като стане фатален инцидент”, казва бащата на момичето Стоян Атанасов.

След среднощна акция: Заловиха избягалия от зоопарк вълк в Хасково

Родителите все още не знаят дали ще потърсят правата си по съдебен път от общината в Хасково.  

Повече вижте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.