"Лошите изборни резултати са заради оставането ни в управлението докрай", смята съпредседателят на ВМРО

С 303 гласа „за“, без „против“ и „въздържали се“ извънредният конгрес на ВМРО избра  ръководство на партията. Новите ръководители на Организацията са Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, а досегашният лидер Красимир Каракачанов е избран за почетен председател.

"Триумвиратът е историческа форма на управление във ВМРО и се е прилагала, когато е имало нужда от мобилизация на силите в организацията. Задачата е да се върне загубеното доверие по време на управлението. Имаме ясна представа защо резултатът е такъв, но знаем и какво трябва да направим", това каза в "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS евродепутатът Ангел Джамбазки.

Той информира, че новото ръководство е факт и той е съпредседател на ВМРО.

Основната причина за лошите изборни резултати на партията според Ангел Джамбазки е решението да останат докрай в управлението, което е било обект на много критики и протести.

Той допълни, че политически и лично би било по-добре да се напусне управлението, но за ВМРО е било важно да не се прави отстъпление и да не се допусне националното предателство антибългарското управлението в Северна Македония да започне преговори за влизане в ЕС.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.