"Ако има забавяне на F-16, можем да договорим по-добри цени за вторите осем самолета", смята бившият военен министър

С 303 гласа „за“, без „против“ и „въздържали се“ извънредният конгрес на ВМРО избра  ръководство на партията. Новите ръководители на Организацията са Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, а досегашният лидер Красимир Каракачанов е избран за почетен председател.

"Не знам откъде министър-председателят Петков е извадил две години забавяне за самолетите. Не мисля, че има логика в двегодишно забавяне на изтребителите F-16. Няма да загубим въздушен суверенитет. Президентът трябва да е спокоен, ползваме българските самолети МИГ-29. Предвидено е да са в експлоатация до 2028 година. Трябва да се отделят средства за поддръжката и всичко ще е наред", това каза в "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО.

Той добави, че ако наистина има някакво забавяне, българското правителство ще има възможност да договори по-добри цени за следващите осем изтребителя.

За създаването на нов батальон Каракачанов заяви, че е лишено от смисъл, тъй като цялата българска армия е част от НАТО.

Според него дефицитите в армията няма как да бъдат преодолени за три-четири години.

В новата ситуация и напрежението между Русия - НАТО - Украйна бившият военен министър вижда най-голяма ефикасност за защитата на българската територия и води ракетни брегови комплекси, както и придобиването на две подводници, преговорите за които са започнали по негово време.

Относно избирането му за почетен председател на ВМРО, Красимир Каракачанов сподели, че един лидер винаги трябва да знае времето да отстъпи и да даде път на младите.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.