Това каза за NovaNews бившият началник на Генералния щаб на Българската армия

Румен Радев свика днес Консултативния съвет по национална сигурност, посветен на рисковете и заплахите за националната сигурност на България заради напрежението между Русия и Украйна. В него взеха участие председателите на парламентарните групи, главнокомандващите на българската армия, както и шефовете на специалните служби у нас.

Бившият началник на Генералния щаб на Българската армия и настоящ председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва - генерал Златан Стойков, коментира в извънредното студио на NovaNews състоянието на българските въоръжени сили в момента. Това е и една от темите, засегнати на КСНС при президента.

Президентът свика КСНС за заплахите за сигурността на България

„Българската армия има богат практически опит за съвместно действие с формированията на страните членки на НАТО и ЕС”, категоричен е ген. Стойков. По думите му въоръжените ни сили имат опит в Ирак, Афганистан, Босна и Херцеговина.

„След като бъде поставена конкретна задача на военното формирование, неговите командири ще изискват от министъра на отбраната всички необходими средства, които да осигурят безпрекословно изпълнение на поставената задача”, обясни бившият началник на Генералния щаб на Българската армия.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.