Мустафа Юсеин прави това за втора година в знак на протест

Нестандартен протест. Кмет събра три килограма стотинки, за да си купи годишна винетка. 

Причината - лошият път, който свързва няколко общини - Кирково, Крумовград и Момчилград. 

“За втора година си купувам винетката с монети. Миналата година, за разлика от тази, беше с жълти стотинки”, обясни Мустафа Юсеин, кмет на село Кран.

През 2011 година районните кметове започват да пишат общи докладни, които изпращат до институциите, разказва Юсеин. “На третата година направихме подписка, в която имаше над 1700 подписа, на следващата година събрахме родители от 11 населени места и направихме стачка. През септември и децата протестираха и не бяха на училище”, допълва кметът.

Работещи в затворите също излизат на протести

Пътят се асфалтира чатично. 

“Тъкмо човек да натисне газта и след 200-300 метра скача в дупка”, каза още разочарованият кмет.

“Години наред, търпение, търпение, от Живково време не е правен ремонт”, споделя друг от кметовете в района. 

“Едно момче на 38 години почина.  Линейката е дошла слд 40 минути. Кара се бавно по пътя и ако човек, докато дойде линейката не е починал, то на пътя заради тези дупки ще почине”, разказа кмета на с.Кран Мустафа Юсеин.

След запитване от страна на NOVA от областното пътно управление в Кърджали обясниха, че въпросният път е включен в 4-годишната програма за ремонти, а междувременно след всяка зима ще продължат със закърпването на дупките.

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.