Той прикани да не се спекулира със заплатите на МВР, тъй като това не е единственото им искане

"Увеличение в такъв размер - (с 408 млн.) на бюджета на МВР, не се очаква. Заложен е ръст - с 47 млн. за нови превозни средства, гориво и резервни части, удвояване на парите за униформи, както и 9 млн. за спорт". Това каза за "Твоят ден" Пламен Шалъфов от "Продължаваме Промяната".

Той прикани да не се спекулира със заплатите на МВР, тъй като това не е единственото им искане. "Има крайна нужда от преглед на цялата нормативна база, както и намаляване на административната тежест за редовите служители на МВР. 

По думите му предложенията за бюджета са 120, като 100 са от опозицията. "Най-вероятно няма да подкрепим предложенията на опозицията, имаме контрапредложения. Получихме критики за бюджета, има опит тотално да се взриви. Това е очаквана реакция на опозицията", посочи депутатът.

Гешев: Ако се намали бюджетът на съдебната власт, ще е празник за мафията и олигархията

Относно орязания бюджет на прокуратурата Шалъфов подчерта, че Гешев отправя поредната атака с критиките си към властта. "Става дума за намаляване на вече предвидено увеличение и то не е в толкова големи размери. В сферата не се наблюдава изоставане на заплати като в други сектори. Решението е добре балансирано и аргументирано", коментира Шалъфов.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.