Според Георги Бовт за окупация на цяла Украйна Русия няма сили

Руският журналист и политолог Георги Бовт обяви за нова,че има голяма вероятност за множество частични инвазии, но не изключва и вариант за пълномащабна атака на Русия.

"Мисля, че първата цел на операцията е да се излезе до административните граници на Донецка и Луганска област на Украйна. Това означава разширение на сегашните територии на ДНП и ЛНР със 70 процента. След това е възможно да има някаква пауза и даже преговори с украинските власти. Основната тема ще бъде смяна на външнополитическия курс на страната, обезпечаване на юридически гаранции на нейния извънблоков статут – неутралитет  и извънблоков статут. Ако не успеят да се достигнат тези цели на този етап, допускам, че Путин ще върви нататък и ще продължи докато не бъде спрян с военни средства или не получи това което търси на политическото поле – а именно извънблоковия статут на Украйна. Ако се наложи смяна на украинския режим, той ще гледа да постигне и това”.

По думите му обаче за пълномащабна окупация на цяла Украйна Русия няма сили. „Н е възможна окупация на Донбас – до административните граници на Луганск и Донецк”, подчерта Бовт.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.