Хиляди и изразиха съпричасност с

Вълна от реакции в социалните мрежи, хиляди потребители изразиха съпричасност със случващото се в Украйна. В морето от информация се оказа трудно да отърсим от пропагандните материали и от двете страни. За мнозина украинци социалните мрежи се оказаха единствения начин да споделят състоянието, мнението или преживяване.

Много от личните снимки на хората получиха хиляди споделяния. Като тази, която показва масова молитва на открито. Украинци избраха снега за мястото от което да отправят молбата си към Бог. Емоцията и личната трагедия на тази възрастна жена при вида на горящия й дом е запечатана в този кадър, който обиколи света.

Снимка показва 80-годишен мъж, който се опитва да се запише в украинската армия. Човекът носи със себе си само малък куфар с 2 фанелки чифт панталони, както и няколко сандвича. Твърди, че иска да воюва заради внуците си.

В друг кадър се вижда как руснак се извинява за действията на собственото си правителство. Не знаем как се казва мъжа или къде се е случило събитието, но всичко е достатъчно красноречиво. А фотография на Олена се превърна в символ на първия ден от руската офанзива в Украйна. Тя остана жива - бебето на съседите й нямаше този късмет.

Холивудският актьор и режисьор Шон Пен е в Украйна, за да снима документален филм за руската инвазия. Той е бил приет от президента Володимир Зеленски в кабинета му в Киев в момент, в който руската армия навлиза в страната. От президентството обясниха, че носителят на Оскар е дошъл да покаже всички събития, които се случват и да разкаже на света истината за руската инвазия. Шон Пен е сред онези, които подкрепят Украйна и нашата страна му е благодарна за показания кураж и честност, се казва в изявление на кабинета на Зеленски.

Повече гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.