Коментар на Гергана Паси, проф. Евгений Дайнов и Андрей Райчев

„Това, което виждаме в Киев е, че се води една пълномащабна война, която наистина ще прекрои границите на Европа. Преди седмица едва ли някой можеше да предвиди такъв мащаб на военните действия, иницииран от Русия”.Това заяви в специалното студия "Ударът срещу Украйна" бившият външен министър Гергана Паси. 

„Тъжно ми е и ми е тревожно. Защото, ако приемем, че Украйна падне до понеделник, това ще окрили Путин, защото санкциите ще му накажат икономиката, но няма да го спрат. След това той ще се насочи към други цели – Молдова, Грузия. След тях България ще бъде следващата цел на Путин”, посочи от своят страна политологът професор Евгений Дайнов. 

„Сигурен съм, че България не е цел на Путин.  Той все още има два варианта и ние не можем да преценим какво точно прави. Той или повтаря грузинската история или прави СССР”, категоричен е социологът Андрей Райчев.

Целия разговор гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.