Днес бяха открити още 3 тела

Расте броят на жертвите от пожара във ферибота край остров Корфу. Днес бяха открити още 3 тела на загинали пътници.

В неизвестност остават трима души.  Единствената официално потвърдена информация към момента е, че 2 от откритите тела са на гръцки граждани.

Останалите трябва да бъдат идентифицирани. За целта се взема ДНК проба от близките им, които все още очакват информация за тях.

Днес е седмият ден на спасителната операция. Шансовете за по-бързо претърсване на кораба бяха да се отворят товарната врата. Това обаче се оказа невъзможно и днес.

Трети ден опити да отворят вратите на ферибота в Гърция (КАДРИ ОТ ДРОН)

Седмица след пожара за 7 български семейства все още няма отговор - дали техните близки са сред откритите жертви.

Причинта според гръцките власти  са високите нива на опасни газове.

Междувременно от външното ни министерство обявиха, че се предполага, че три от откритите тела  са на българи.

МВнР: Има предположения, че три от телата, намерени във ферибота, са на българи

Виолета Георгополю има заведение за бързо хранене на пристанището в игуменица. Тя познава четирива от сънародниците ни, които се хранят често при нея. Все още има надежда някой от тях да е жив.

 „Първото нещо беше да звъня на всички по телефоните , за да видя дали са добре. Няма да забравя този момент”, разказа тя.  

Това е вторият път, в който Нондас Пиперис оцелява след пожар на ферибот. През 2014 г. на борда на „Норман атлантик”, където в пламъците живота си губят близо 30 души. С

„Този път излязохме от кораба по-бързо и времето беше по-хубаво. Това е вторият камион, който губя в пожар на ферибот. Ще отида до църква и ще запаля свещ”, сподели мъжът.

Най-рано резултат от днк експертизите ще има следващата седмица.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.