Той публикува в своя Телеграм, че в столицата е разположена териториална отбрана срещу евентуално нападение

Кметът на Киев Виталий Кличко публикува в своя Телеграм, че в столицата е разположена териториална отбрана срещу евентуално нападение, съобщава украинската информационна агенция УНИАН, предаде БГНЕС.

"Ситуацията за Киев сега е, без преувеличение, заплашителна. Предстоящата нощ, до сутринта ще бъде много трудна. Руските войски са близо до столицата. Военните и органите на реда разбиват диверсионни групи в града", казва кметът.

Според Кличко мостовете в столицата са взети под охрана и специален контрол. На тях дежурят военно оборудване и войници от въоръжените сили.

Контролно-пропускателни пунктове се изграждат не само на главните входове на града. Изграждат се и блокади, за да се блокира движението в близост до стратегически обекти в столицата.

112-та бригада на териториалната отбрана на Киев вече е окомплектована на 100%, за да защитава столицата.

"Благодаря на жителите на града за готовността им да се изправят в защита на столицата и страната заедно с другите части на въоръжените сили и силите на реда", добавя Кличко.

Той призовава жителите на Киев да бъдат бдителни за поставени маркировки по сгради и покриви, които биха могли да послужат за ориентир на вражески огън и съветва да бъдат замазвани с боя или покривани с пръст. 

 

 

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.