"ИТН не иска оставка на военния министър, в такава обстановка това е несериозно", отбеляза международният секретар на партията

Днес и Съединените щати се присъединиха към санкциите наложени на Владимир Путин и външния министър на Русия Сергей Лавров. 

"Амбициите на Путин се простират извън Украйна, той иска нов световен ред, нова архитектура на сигурността, в която Русия да има определяща роля", това каза в "Офанзива“ председателят на комисията по външна политика в 46-ото Народно събрание и международен секретар на "Има такъв народ" Димитър Гърдев.

"Сигурен съм, че Европа вече няма да е същата след тези действия на Русия. Трябва да се седне на масата на преговорите и да се организира нова система за сигурност", убеден е той.

Според него агресията на Путин е била провокирана от възможността Украйна да влезе в НАТО и да бъдат разположени оръжия съвсем до границата на Русия. Освен това президентът на Руската федерация е трябвало да направи този ход, за да запази мястото си в политиката.

"В такава застрашителна обтановка е напълно разумно плановете на НАТО за защита на членките да се активират", отбеляза Димитър Гърдев.

"От ИТН не искаме оставка на военния министър. В такава обстановка това е несериозно", отбеляза международният секретар на партията.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.