Според депутата от "Продължаваме промяната" България няма да влезе в дългова спирала

Призиви за оставка на министъра на отбраната Стефан Янев се появиха от вчера. В студиото е  Здравейте!

"Ние подкрепяме всички наши министри, включително Стефан Янев. Важното е, че взехме обща декларация за конфликта между русия и Украйна", това каза в "Офанзива“ Настимир Ананиев, депутат от "Продължаваме промяната".

"Имаме детайлно коалиционно споразумение, знаят се всички министри от коя политическа сила са. Стефан Янев е предложен от "Продължаваме промяната". Ние трябва да покажем една консолидация, държавническо мислене в такива кризи. Не съм чул някой от коалиционните партньори да му е искал оставката", отбеляза Ананиев.

Според него искането на оставка от коалиционен партньор би разтърсило обединеното управление.

Настимир Ананиев не е изненадан от декларацията на БСП във връзка с нахлуването на Русия в Украйна. за него от цяла България е даден категоричен знак, че осъждаме тази агресия.

"Може да се очаква бежанска вълна, ние трябва да осигурим възможност на нашите хора в Украйна да дойдат у нас и ако искат да се заселят тук", каза още Ананиев.

По въпросите за новия бюджет депутатът от "Продължаваме промяната" смята, че не влизаме в дългова спирала. той отбеляза, че средствата ще се използват за инвестиции в производства и стимулиране на икономика, което е насочено към възвръщаемост.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.