Информацията съобщи съветник на украинския вътрешен министър

Руската войска успя да влезе във втория по големина град на Украйна. Има информация, че в момента по улиците там се водят сражения. Професор Михаил Станчев е преподавател в Харковския университет. Той разказа, че през деня три руски групи са опитали да атакуват града – една е успяла.

След като открили огън по търговски център, украински войници ги неутрализирали.

По думите на проф. Станчев украинската армия в момента има военнопленници от руска страна.

„Момчетата казали, че ен знаели защо са изпратени и като разбрали, че ще се сражават против Украйна, сами се предали”, разказва професорът.

Руски войски влязоха в Харков, заяви по-рано през деня Антон Герашченко, съветник на украинския вътрешен министър, предаде Ройтерс.

По улиците на североизточния украински град преминават руски военно-транспортни средства, написа Герашченко в Телеграм.

На видеозаписи, публикувани от Герашченко и украинската Държавна служба за специални комуникации и информационна защита, се вижда как по улица в Харков се движат няколко леки военно-транспортни средства и, отделно от това, горящ танк, отбелязва Ройтерс.

Украински сили се сражават днес с руски войници по улиците на Харков, заяви областният управител Олех Синегубов.

"Леки военно-транстпортни средства на руския враг влязоха в Харков, включително и в центъра на града. Украинските въоръжени сили унищожават врага. Молим цивилните да не излизат навън", заяви Синегубов.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА