50 българи са блокирани в Москва

Изчаква се безопасен коридор за евакуация на българите от Украйна. След това ще бъде осигурено незабавно евакуиране от Киев, обяви външният министър Теодора Генчовска на брифинг в неделя. В два автобуса днес са евакуирани 77 души.

„Дипломатическата ни мисия в украинската столица е в постоянен контакт с всички български граждани. Те са инструктирани и имат готовност за незабавно групиране към посолството”, добави тя.

„Ситуацията в Одеска област е спокойна. Това ни дава възможност да работим активно и с добра скорост. За утре имаме автобус с готов списък и работим по втори. Очаква се автобусите да пристигнат в Украйна късно тази нощ”, уточни генералният ни консул в Одеса Светослав Иванов.

Има блокирани 50 българи в Москва заради затвореното ни въздушно пространство за самолети на Руската федерация и реципрочната мярка. Тези граждани ще бъдат настанени в хотел, подготвя се извозването им по сухопътна линия, обясни външният министър. 

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.