Това каза говорителят на бившия служебен кабинет

Вицепремиерът Корнелия Нинова каза днес, че решението за евентуалната оставка на министъра на отбраната Стефан Янев остава изцяло в ръцете на „Продължаваме промяната”.

Нинова: Правителството не е взимало решение за снабдяване на Украйна с оръжие

Антон Кутев, който е бивш член на пленума на БСП и бивш говорител на служебното правителство, нарече в студиото на "На фокус" това изказване „глупаво”. По думите му легитимността на настоящото правителство идва изцяло от това, че премиерът Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев са били част от служебното правителство на Стефан Янев.

„Ако приемат негова оставка, това би било самоубийствен акт за кабинета „Петков”, смята Кутев.

Според него зависимостта на България от руския газ е резултат от геополитика и от грешки на всички правителства досега, включително тези на БСП.

Пленум на БСП: Левицата обсъжда ситуацията в Украйна

„БСП продаде интереса на левите хора у нас – бюджетът, който приеха, не е нито ляв, нито социален. Според мен това правителство ще падне. Надявам се да не е тази година, но все повече се съмнявам”, каза Антон Кутев като се обоснова, че кабинетът прави „грешка след грешка”.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.