Към пристанището и идеалния център на града улиците вече са блокирани с тонове желязо

Одеса се събуди във вторник с разположени из цялата централна част съоръжения за възпиране на бронирана техника. Към пристанището и идеалния център на града улиците вече са блокирани с тонове желязо.

Градът е по – скоро празен, може би, заради многото отпътували, а и заради мартенския студ.

И все пак още работят хранителни стоки, тук там някое кафене, малки закусвални.

 „Избор няма! По-добре да се работи! Къде да отида! Войници идват, храним ги”, казва Ахмед, който има дюнерджийница.

„Ток, парно, вода, газ, всичко имаме. В къщи е топло. В магазина продукти има. Докато има, всичко е нормално. Животът не се е променил, но е военно положение, работа няма. Всичко е затворено”, разказва Атаджан.

 „Желание имаме, разбира се, да отпътуваме, но не и средства за това. Много е страшно, много! Стрелят през нощта, виждам ги през прозореца. И мама остана, и аз останах”, споделя Дима.

Какво остана от украинската икономика след ракетни удари, градски боеве и блокада на трасетата за снабдяване със стоки?! Това питам Валери Твердовски, бизнесмен от български произход и лидер на обществената организация – Българско народно събрание.

„Украинската икономика и унищожена. Бизнес няма. Украинският бизнес е унищожен”, казва Твердовски.

Същевременно село на около 30 км от Одеса беше ударено от ракети. Един човек загина. Поразен беше газопровод, както и няколко къщи.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.