Едната жертва е Дмитро Мартиненко

Дмитро Мартиненко е загинал при ракетен обстрел. Той е бил в дома си със семейството си. По-рано беше съобщено и за друг известен журналист, който е сред жертвите на Украйна.

Асоциацията на професионалните футболисти към ФИФА съобщи за втора жертва на състезател във войната. В информацията се посочва, че става въпроса за 25-годишният Дмитро Мартиненко. Той и майка му са загинали след ракетен взрив в техния дом, а 7-годишната му сестра е получила тежки рани. Мартиненко е играл като халф в местния отбор Гостомел. През миналия сезон е бил водещ голмайстор на втора аматьорска дивизия на Киевския регион.

По-рано 21-годишният футболист на Карпати Лвов Виталий Сапило също загуби живота си, след като неговият танк е попаднал под обстрел в предградията на Киев.

Легендарният футболист и голмайстор на Украйна Андрий Шевченко, който е и бивш играч на Милан се обърна с видеопослание преди двубой на росонерите от турнира за Купата на Италия.

„Скъпи италиански приятели на "Сан Сиро", моля ви да покажете вашата подкрепа за мира в Украйна. Украинският народ иска единствено мир, защото мирът няма граници и защото това, което ни обединява е по-силно от това, което ни разделя. Нека спрем тази война заедно!", каза той.

Украинската федерация по биатлон също натъжи спортния свят с информацията, че 19-годишният Евгений Малишев е бил убит в изпълнение на своята военна служба. Той е трябвало да навърши 20 съвсем скоро. "Героите никога не умират", написаха част от бившите му съотборници в социалните мрежи, като по този начин почетоха неговата памет.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.