Росен Трендафилов е на 150 километра от Киев, когато избухват военните действия

Българският шофьор на тир Росен Трендафилов е на 150 километра от  Киев, когато избухват военните действия в Украйна. „Бях разтоварил камиона предходния ден в украинската столица и пътувах към полската граница. Бях спрял за почивка в един град, край който имаше летище, което бомбардираха. Именно звука от бомбите ме събуди. Първоначално помислих, че е станала авария в някой завод”, разказва той.

Трендафилов тръгнал веднага към граничната бразда с Полша, където заварил близо 20-километрова опашка от леки автомобили. „Държаха ни два дни на границата. Европейските шофьори на камиони ни пуснаха, но един от граничните полицаи ме помоли да взема негова близка жена с две деца към Полша. Каза ми, че няма да имам проблеми”.

Когато отваря вратите на камиона обаче към превозното средство се приближават още хора, търсещи закрила. „Стана ми жал и взех колкото хора можах”, споделя той. Така в камиона се озовават три жени и шест деца.

Повече гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.