По думите му Путин сам е влязъл в капана, който си е изградил

"Видно е за всички, че първоначалните намерения на Путин се провалиха и сме изправени пред дълга, продължителна война с множество жертви и разрушения. Той сам влезе в капана, който си изгради, няма път за отстъпление. Капанът му щракна и във вътрешнополитическо отношение. Поставянето в готовност на ядрения арсенал на Русия беше блъф". Това заяви за "Офанзива" бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Димо Гяуров.

По думите му олигарсите имат много важна функция - те са част от хранителната система на руската икономика и армия. "Те поддържат имперската система. Но и обикновеният руснак е важен. Важно е доколко обкръжението на руския президент е готово да жертва животи. Не знам дали Путин би пристъпил към тежки действия с колосални жертви", сподели той. И допълни, че изказванията показват, че в поведението на Русия няма промяна.

"Поставят се невъзможни условия, които блокират споразуменията. Руснаците тепърва ще разберат за какво става дума, защото Путин изгражда желязна стена около Русия. Нищо чудно да се стигне до военно положение в Русия", отбеляза генералът. И коментира, че отношението на руското посолство към България е недопустимо.

"Те смятат, че българската власт е слабичка. Посланик Митрофанова трябваше да се яви в МВнР. Ако откажеше да го направи дни наред, можеше да бъде отзована, това са крайните мерки", посочи той. Според него руската агентура не е спирала да действа, а мерките срещу нея не са били достатъчни. "Руският народ също е виновен, защото търпи президент като Путин", смята ген. Гяуров.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.