По думите му изваждането на БСП от този кабинет значи край на управлението

"От България не е искана военновъздушна помощ за Украйна, нито е обявена мобилизация. Не се очаква у нас да пристигнат подразделения на НАТО". Това заяви за "Офанзива'' Атанас Зафиров, зам.-председател на БСП.

Според него БСП е подкрепила искането за смяна на военния министър, защото е абсурдно в такава геополитическа криза премиер и военен министър да говорят на различни езици. "Такова поведение поставя под съмнение живота на целия кабинет. Биографията на Янев не кореспондира с позициите му, затова е възможна стратегия с цел трупане на популярност за бъдещи политически действия", сподели той. 

По думите му новият проект на Янев няма как да бъде заплаха за БСП и не вижда логика да бъде причисляван към лявото пространство. "Оценката, която Радев даде на Янев е изненада", смята той и допълва, че няма как членове на БСП да се присъединят към евентуалния нов проект.  За него не конюктурна, а последователна политика е необходима. "Изваждането на БСП от този кабинет значи край на това управление. Имаше разговори за профила на бъдещия военен министър вътре в коалицията, а Петков се съобрази с аргументите на БСП", разкри Зафиров. 

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.