По нейните думи малко е вероятно е ГЕРБ и ПП да съставят правителство, но няма нищо невъзможно

"Нелепо и безпомощно е обяснението, че сме предизвикали опашки по бензиностанциите. Опозицията успокои хората и каза да не се презапасяват, а правителството се скри". Това заяви за "Офанзива" бившият външен министър Екатерина Захариева.

По нейните думи малко е вероятно е ГЕРБ и ПП да съставят правителство, но няма нищо невъзможно. И допълни, че настоящата коалиция е трудна за участниците и не се знае колко ще издържат. Категорична е, че хората ще поискат предсрочни избори.

А заплахата от Русия е не само за Европа, а за целия свят. "Няма друг път освен още по-силен дипломатически натиск. Целта на санкциите не е да накажат руския народ, а да спрат финансовите потоци, които поддържат тази война. Втора цел е да се засили натиска в Русия, че войната е безсмислена и не носи полза за тях. Войници на НАТО е имало много пъти у нас. Украйна иска отбранителни неща, защо България да не ги изпрати? Това не е намеса, а помощ за защита от агресията", смята тя. 

Според нея е абсурд Русия да се съгласи за затваряне на въздушното пространство в Украйна. "Посланикът на Русия прекалява, ако бях министър, щях да реагирам далеч по-остро на отказа й да се яви във Външно министерство", сподели Захариева. 

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.