Според нея всеки, който каже думата "война" или "агресия" срещу Украйна, може да получи 15 до 20 години затвор в Русия

От началото на войната в Украйна, големите руски медии иронизират протестите, организирани в големите руски градове против бойните действия. Властта си затваря очите и пред призивите на стотици интелектуалци бомбардировките да бъдат прекратени. Сега ще ви срещна с една рускиня. Тя е родена в Омск, град с население от близо милион и двеста хиляди души. От девет години Ирина Пожарицкая е в България. Тя е скулптор и живее в град Елена. Как тя приема войната в Украйна. Как оценява настоящото управление на Владимир Путин?

"Болка и срам. Голяма катастрофа, няма оправдание за тази агресия. Мнозина от руснаците са зомбирани от путинската пропаганда, това започва от самото начало на управлението му. Потоци от лъжи идват от сутрин до вечер, промити мозъци", така описва ситуацията в родината си тя. 

Според нея Путин е спечелил информационната война. Пожарицкая всеки път потреперва от гледките в Украйна. "Той иска да върне величието на Русия, маниак, готов на всичко за власт. Путин ще доведе Русия до крах, а гражданите плащат за неговите решения. Не можеш да кажеш "не на войната". Всеки, който каже думата "война" или "агресия" срещу Украйна, може да получи 15 до 20 години затвор в Русия. Много е опасно да бъдеш нормален човек", разкри тя.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.