Спирането на спецоперацията е възможна само ако Киев изпълни изискванията на Русия

Руският президент Владимир Путин изрази по време на неделния телефонен разговор с турския му колета Реджеп Ердоган „готовността на руската страна за диалог с украинските власти и с чуждестранни партньори за разрешаване на конфликта“, съобщи прес-службата на Кремъл, цитиран от ТАСС.

„В същото време беше обърнато внимание на безполезността на всякакви опити за проточване на преговорния процес, който се използва от украинските сили за сигурност за прегрупиране на своите сили и средства. В тази връзка беше подчертано, че спирането на спецоперацията е възможна само ако Киев прекрати военните действия и изпълни добре познатите изисквания на Русия“, съобщиха в Кремъл.

Ердоган към Путин: Да проправим пътя на мира в Украйна

„Изразена бе надежда, че по време на планирания следващ кръг от преговори представители на Украйна ще покажат по-конструктивен подход, който изцяло отчита нововъзникващите реалности“, допълниха от пресслужбата.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.
Източник: БГНЕС