Журналистът ще помага на украинците от България

Не се спазват уговорките за хуманитарни коридори, стреля се по мирно население. Това каза журналистът от Украйна Аня Терзивец.

„След  втория кръг от преговори имаше договорка за разкриването на хуманитарни коридори. Те обаче не се правят по правилния начин. Обявяват коридори, населението започва да се евакуира и започват да стрелят по мирни хора. Появи се информация за 38 починали деца вследствие на тези нападения”, обясни тя.

По думите й на фона на предупрежденията от Украйна, че Русия се готви да нападне и Одеса, градът продължава да се отбранява сериозно.

„Тук има войници и много доброволци. Одеса няма да падне. Много малко са хората, останали в украинските градове, но тези, които са тук, са готови да бранят страната си”, категорична е тя.

Единствените начини за евакуация са чрез организираните хуманитарни автобуси, добави Терзивец.

„Последните 10 дни се намирам в движение, опитвам се да стигна до България, до Варна, за да бъда полезна на сънародниците си тук. Това е само временно. Към момента няма как да бъда полезна в Украйна”, каза още тя.

Повече гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.