Това каза украинският президент във видео, публикувано в Телеграм

Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че Западът не е изпълнил обещанията си да защити Украйна от руските бомбардировки, предаде Франс прес.

"Тринадесет дни слушаме обещания. Тринадесет дни ни казват, че ще ни помогнат в небето, че ще ни дадат самолети, че ще ни ги доставят", заявява украинският президент във видеообръщение, публикувано в Телеграм.

 

"Отговорността за случващото се е и на тези на Запад, които от 13 дни не могат да вземат решение. Отговорността е на тези, които не гарантираха сигурността на украинското небе от руските убийци", продължава украинският президент.

Зеленски настоя за забранена за полети зона над Украйна - опция, която беше категорично отхвърлена от САЩ и НАТО.

Зеленски ще направи видеообръщение пред британския парламент

В събота руският президент Владимир Путин предупреди, че ще разглежда въвеждането на такава зона "като участие във въоръжения конфликт" в Украйна.

Зеленски междувременно съобщи, че дете е починало от обезводняване в Мариупол, където от дни няма вода, електричество и отопление, предаде Ройтерс. Агенцията подчертава, че новината за смъртта на детето не е потвърдена от независим източник.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.
Източник: БТА