Те са от света на бизнеса, модата, предприемачеството, киното, социалните мрежи

„Тази година на Международния ден на жената, създадохме кукли, вдъхновени от  дамите в бизнеса - област, в която все още се усеща разделение. Всяка една от тях вдъхновява и е истински пример за подражание", сподели Изабел Ферер, изпълнителен директор на „Mattel”

Свое подобие получи  24-годишната Лена Махфуф, инфлуенсър от алжирски произход.

„Това е нещо невероятно, огромна чест! Когато бях малка, имах само няколко такива кукли и всички изглеждаха еднакво – руси, високи с права коса, а аз изобщо не приличах на тях. Така че сега да имам моя собствена Барби, с къдрава коса и малко по-тъмна кожа, е много голяма радост за мен", каза Лена Махфуф

„Да бъда модел за подражание е отговорност, особено сега, когато имам огромна платформа, от която ежедневно изпращам съобщения. Ще се опитам да я използвам по възможно най-добрия начин и да разпространя най-добрите послания до младите момичета и момчета, които ме следват”, споделя още тя.

Шонда Раймс, която  стои зад хитовите сериали „Анатамоята на Грей“, „Бриджъртън“ и  "Да измислиш Анна", сподели снимка с куклата в социалните мрежи и написа:  

„Имам моя собствена Барби! Гордея се, че съм сред 12-те невероятни жени удостоени с тази чест. За тях няма бариери в кариерата. Затова са избрани да бъдат част от тази иницитаива на международния ден на жената“, заяви Раймс.  

Кукли по свое подобие получиха и гримьорката Пат Макграт, която е бил зад кулисите на десетки ревюта на Седмиците на модата по света, Соня Пероначи, основател на италианския уебсайт за готвене и предприемачът Тийен Онаран.

Вижте повече по темата във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.