Депутат от ПП обвини ръководеното от БСП Мминистерство на земеделието

Сътресение в управляващата коалиция. Депутат от „Продължаваме промяната” заговори за мафия в ръководеното от БСП Мминистерство на земеделието и укриване на информация. Вицепремиерът Корнелия Нинова реагира мигновено, като отхвърли обвиненията, а в спора беше замесено и името на премира Кирил Петков.

Депутатът Александър Дунчев написа пост във Facebook, в който се казва, че  мафията дърпа конците в Министерство на земеделието, а министърът - Иван Иванов отказва да дава информация.

От Варна вицепремиерът Корнелия Нинова даде съвсем различна информация.

„Говорих с премиера и той каза, че това не е позиция на ПП. Г-н Дунчев беше кандидат за министър на земеделието. Допускам, че е огорчен и за това реагира така”, заяви тя.

Нинова обеща все пак да има проверка по случая. А според партньорите в коалицията няма заплаха за стабилността на кабинета.

„ Напрежение няма. Трябва да бъдем наистина единни, защото в противен случай ще изпаднем в много по-тежка ситуация”, обясни Станислав Балабанов от ИТН.

По думите на Ивайло Мирчев от ДБ няма проблем в коалицията.

„Всеки може да говори каквото иска, факти трябват за тази работа”, смята Георги Свиленски , председател на ПГ на БСП.

Опозицията обаче разчете ситуацията по друг начин.

„Това че коалицията не е стабилна се демонстрира повече от месец.  Надявам се, че заявката за нулева толерантност към корупцията ще бъде не просто слоган”, каза Десислава Атанасова от ГЕРБ.

„Те са обречени да се държат един за друг. Но това е смъртна прегръдка. Те се държат силно един за друг и заедно потъват към дъното”, категоричен е Костадин Костадинов от „Възраждане”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitter и Telegram - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.