По думите му това, което остане от Украйна, ще бъде лишено от излаз на Черно море

"Към 16 март сраженията ще започнат да затихват. Ще продължи играта на мерки и контрамерки между Русия и САЩ". Това заяви за "Твоят ден" експертът по международни отношения Боян Чуков.

По думите му това, което остане от Украйна, ще бъде лишено от излаз на Черно море. "Има втвърдяване на експертната общност - трябва да бъде демилитаризирана и денацифирана цялата територия на Украйна", посочи той. И уточни, че влиянието на Турция на Балканите ще се увеличи.

"Не беше заложено да успее срещата на Лавров и Кулеба. На предните преговори беше насърчително да се види, че двете страни се ръкуват", сподели от своя страна дипломатът Елена Поптодорова. И допълни, че голяма опасност би било да се направи опит за отцепване достъпа на Украйна до Черно море. 

"Русия се обрича на живот на парий, извън всякакъв нормален маниер на общуване. Китай няма да бъде еднозначен в отношението към Русия, всичко зависи от интереса му. Ще държи вратата си отворена и към Запада", коментира Поптодорова.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitter и Telegram - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.