Разговор за житейските изпитания и „отвратителния оптимизъм”

Деси Банова-Плевнелиева ни среща в рубриката ѝ „Тук и сега” с Христо Мутафчиев. Един разговор за силата на духа, житейските изпитания и „отвратителния оптимизъм”. 

„Когато човек обича професията си и я упражнява с любов - тя дава повече, отколкото взима. Актьорите сме различни - някои от нас се преправят, когато излизат на сцената, за да влязат в някакъв образ. Други използват себе си като поднос към публиката и всъщност самите те са част от ролята. Този принцип на работа повече ми харесва и смятам, че е верен от гледна точка на това, че мога да изненадам и публиката, и себе си с реакции, които са неподозирани за мен самия”, сподели Мутафчиев.

Актьорът със зъби и нокти продължава битката за гилдията. „Аз виждам светлина, най-малкото защото съм се научил да бъда по-скоро диалогичен, отколкото да бъда контра на всяко едно решение на всяка една институция. Само с диалог и с баланс може да се постигат желаните цели. Най-малкото защото съм човек, който знае кой е, откъде е, колко струва и каква е цената му”, добави той.

След житейското изпитание, през което премина, споделя, че е станал по-търпелив, а животът му станал по-разнообразен. „Аз не се оплаквам. Приемам го с достойнство и пердаша през него с 300”, каза Мутафчиев.

Въпреки че се определя с „отвратителен оптимизъм”, има и неща, които могат да го натъжат: „Може да ме натъжи предателството на приятел. Може да ме натъжи неуважението, което хората изпитват един към друг. Игнорирането на човека отсреща. Може да ме натъжи изпростяването на българския народ. Но това са моментни детайли”, уточни той.

В живота споделя, че е благодарен за възпитанието, което е получил от родителите си, за живота и свободата, които те са му дали.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.