„Трябва да има контрол от страна на държавата", каза той

„Има спекула с цените на олиото у нас. Трябва да има контрол от страна на държавата. Изненадан съм от тази масова психоза, която е обзела хората". Това обясни в „Карай направо” председателят на „Булатом” Богомил Манчев относно днешните опашки в един от големите хипермаркети  у нас, където продуктът беше намален. 

Манчев коментира и трябва ли да се притесняваме от изтичане на радиация от АЕЦ "Чернобил" и Запорожката централа.

„Всички атомни централи в Украйна са правени от руснаците. Те ги познават като петте си пръста. Не е необходимо да правят нищо, за да ги разучат. Ако стане инцидент, от това ще пострада и Русия. Няма метод да кажеш на радиацията върви към Киев и не отивай към Москва”, каза той.

По думите му хората трябва да са спокойни и за двете централи.

„Тази в Чернобил не работи повече от две десетилетия. Горивото в реакторите е извадено и стои в басейните. Връзката може да се изгуби по всякакви причини. Когато първите дни казаха, че има повишен фонд, беше заради движението на тежката техника в района на Чернобил. В земята има остатъчна радиация от тежката авария преди 36 години. Това минимално повишение не е проблемно за здравето”, уточни той.

Такъв военен конфликт прави два братски народа врагове завинаги. Доставките на каквито и да е суровини от Русия за Украйна ще се прекъснат завинаги, уточни Манчев.

По думите му икономиката у нас е електрооринетирана и няма проблем с производството на електроенергия.  Манчев заяви, че се надява, че тръбопроводът между България и Гърция най-после ще бъде построен. Цените у нас обаче вероятно ще продължат да растат, а бизнесът няма да издържи, ако не бъде подкрепен от държавата, поясни председателят на „Булатом”.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.